Preview: Sporting Gijón - FC Barcelona

02.10.2011 10:21

Další hrozbě debaklu od Barcelony bude zítra čelit Sporting Gijón, tento souboj uzavře program sedmého kola La Ligy. Barcelona se, zdá se, konečně naplno rozjela, začala své soupeře drtit a nejinak by měl podle papírových předpokladů dopadnout i zápas na půdě Sportingu. Jenže pozor, domácí věhlasného soka nejednou dokázali pořádně potrápit... 

Tak si připomeňme poslední tři vzájemné měření sil. Jarní část sezony 2009/2010 přinesla hubenou barcelonskou výhru 1:0, kterou zařídil Pedro. Je podzim roku 2010, zápas je ještě vyrovnanější, až ho nakonec rozhodně jediným gólem David Villa. A zatím naposledy se setkání Sportingu a Barcelony událo v únoru tohoto roku, zápas skončil remízou 1:1, pokud byl však někdo o něco blíže tříbodovému zisku, byli to domácí! 

Jenže čas zase pokročil a situace je poněkud jiná. Zatímco Sporting se plácá s jediným bodem na kontě na posledním místě ligové tabulky, Barcelona se po nepřesvědčivém úvodu rozjíždí do svého obvyklého tempa. V lize to naposledy pocítilo Atlético, které odjelo z Nou Campu s manitou. Stejný, tedy pětigólový, příděl si odnesl barcelonský soupeř i ve druhém kole základních skupin Ligy mistrů, v podstatě tréninkovým soupeřem se stalo běloruské BATE. 

"Moc dobře víme, co nás čeká, tedy nejtěžší zápas v sezoně. Každý se chce na nejlepší tým planety vytáhnout, ani my nejsme výjimkou. Je jasné, že naše šance nejsou nikterak velké, ale uděláme všechno pro to, abychom byli Barceloně důstojným soupeřem. Pochopitelně počítáme body, budou se hodit do boje o záchranu, ale tohle není ten zápas, ve kterém by menší klub jako Sporting požadoval nějaký zisk. Nezáleží na tom, jak budeme hrát my, ale jak bude hrát Barca. Jedno ale slíbit můžu, pro dobrý výsledek uděláme maximum,"zhodnotil předzápasovou situaci Manuel Preciado, trenér Sportingu a velký obdivovatel úřadujícího šampiona. 

Barcelona má drobné problémy se složením základní sestavy. Mimo hru je totiž stoper Puyol, toho by měl nahradit Mascherano, z útočníků pak dlouhodobě chybí dvojice Alexis - Afellay. Asi největší starosti však Guardiolovi bude dělat záloha, kde k indisponovanému Iniestovi nově přibyl také Fábregas, jenž si při tréninku poranil stehenní sval a bude tři týdny odpočívat, v základní jedenáctce tak pravděpodobně dostane další šanci mladý Thiago. Sportingu chybí Novo a Carmelo. Očekávám krásné utkání s velkým počtem branek, přičemž většinu z nich pravděpodobně dají Blaugranas.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.